Download EVOS Leerlijn in de Appstore of in de Play Store

Aanmelden

Startscherm

Vul in het startscherm het e-mailadres en het wachtwoord in dat je van jouw school of coach ontvangen hebt.

Dashboard

Als je aangemeld bent, kom je op het dashboard.
Vanaf hier kun je doelen toevoegen, zodra je de afname hebt gemaakt (zie stap 3).
Vanaf hier kun je ook de doelen en opdrachten bekijken waar jij mee bezig bent.

Ben je nog niet gestart met EVOS, dan maak je eerst de afname –> ga verder bij stap 3
Ben je wel al gestart met EVOS en heb je de afname al afgerond –> ga verder bij stap 4

Afname maken

Ga naar het tabblad ‘stellingen’.

Jouw mentor of coach heeft een afname voor jou klaar gezet (staat er nog geen regel met een afname? Vraag dan jouw mentor of coach de afname voor je klaar te zetten). Klik op de regel met de afname die klaargezet is voor jou.
Zie je meerdere regels? Dan zijn dit ‘oude’ afnames die je al hebt ingevuld. Klik op de afnameregel die het meest recent is aangemaakt.

Klik op het pijltje achter jouw naam.

In dit scherm zal je straks de uitslag zien van de door jou ingevulde afname. Er is geen goed of fout. Het is belangrijk dat je de stellingen eerlijk invult. De app doet op basis van deze stellingen suggesties voor doelen waar je straks aan kunt werken. Vul dit dus serieus in, dan krijg je straks ook doelen die bij jou passen.

Je ziet hier de domeinen waar je stellingen voor kunt gaan invullen. Er zijn altijd 10 stellingen per domein (dus per regel). Het is afhankelijk van de module die je hebt toegewezen gekregen hoeveel stellingen je in totaal invult.

Klik op de regel van het domein waarvan je de stellingen wilt gaan beantwoorden.

opmerkingen:

  1. Je ziet hier een screenshot van de demoversie. Hierin werken we met 2 domeinen: blauw en rood
  2. Voor module 4 voer je hier alleen de uitslagen in van de NVEL. Vraag jouw docent of mentor naar de uitslagen.

Klik op ‘Starten!’ om de 10 stellingen te gaan beantwoorden.

Met het schuifje geef je aan of de stelling ‘helemaal niet’, ‘helemaal wel’ of ergens daar tussen in op jou van toepassing is. Klik steeds op ‘volgende’ om naar een volgende stelling te gaan.

Als alle stellingen beantwoord zijn, dan kun je het domein opslaan. Je kunt hierna geen wijzigingen meer aanbrengen.

Na het opslaan kom je terug in het overzicht van de domeinen. Klik nu het volgende domein aan om hiervan de 10 stellingen te beantwoorden, totdat de achtergrondkleur van alle domeinen groen is en er een vinkje achter staat.

Als je nu op het tabblad ‘stellingen’ klikt en de afname opzoekt die je hebt ingevuld, dan zie je jouw persoonlijke score van die afname. Zoals gezegd: er is geen goed of fout. EVOS zal nu op basis van jouw afname een programma op maat maken.

Als je al meerdere afnames hebt gedaan, dan kun je op de groene button rechtsonder klikken waar ‘Groei’ staat. Je ziet dan of je in de afgelopen periode al bent gegroeid in de ontwikkeling van de executieve vaardigheden.

Aan doelen en opdrachten werken

Ga naar het dashboard (middelste tabblad) en klik op de groene button rechts onderin: ‘+ Doel toevoegen’
EVOS heeft doelen geselecteerd voor jou waar je uit kunt kiezen. Door op de doelen uit de lijst te klikken kun je zien voor welke opdrachten je kunt kiezen om aan dat doel te werken. Er zijn heel veel verschillende opdrachten. Voor elk doel in elk geval 2 of meer verschillende.

Bij elke opdracht staat hoeveel punten je maximaal kunt krijgen voor die opdracht. Het aantal punten dat je kunt krijgen ligt tussen de 1 en 5 sterren. De makkelijkere of kortere opdrachten hebben 1 ster en de moeilijke opdrachten waar je veel tijd aan kwijt bent hebben 5 punten. Je kunt ervoor kiezen om vaker kleine opdrachten van 1 of 2 sterren in te leveren, je kunt er ook voor kiezen om één hele grote opdracht te doen, zodat je meteen veel punten verdient.

Zit er een opdracht tussen die je wilt doen? Klik dan op ‘Opdracht starten’.

Je kunt meerdere doelen en opdrachten tegelijk selecteren om aan te gaan werken. Je ziet nu in jouw dashboard (middelste tabblad) het doel en de opdracht staan waar je voor gekozen hebt. Door naar links of rechts te swipen kun je de andere doelen ook zien, als je er meerdere geselecteerd hebt.

Klik nu midden op het scherm om aan jouw opdracht te gaan werken.

Via de groene button rechtsonder ‘Acties’ kun je tekst toevoegen aan jouw opdracht, een afbeelding maken of een afbeelding uit jouw bibliotheek toevoegen. Je kunt er ook voor kiezen de opdracht toch niet te maken, dan kun je kiezen voor ‘Stoppen’.

Je kunt elke dag iets toevoegen aan jouw app. Zolang je de opdracht niet inlevert kun je de opdracht blijven aanpassen en aanvullen.

Heb je alle tekst en afbeeldingen toegevoegd die jij wilde toevoegen? Klik dan op ‘Inleveren’. Pas als je op ‘Inleveren’ hebt geklikt wordt de opdracht inclusief jouw tekst en afbeeldingen naar jouw mentor of coach gestuurd.

Jouw ingeleverde opdracht is dan te zien in het overzicht onder het tabblad ‘Ingeleverd’. Hier staan alle opdrachten die je wel al hebt ingeleverd, maar die nog niet zijn beoordeeld door jouw mentor of coach.

Heeft jouw mentor of coach de opdracht nagekeken en beoordeeld? Dan verschijnt de opdracht onder het tabblad ‘Afgerond’ en kun je zien hoeveel punten er is toegekend aan jouw opdracht.

Bij het tabblad ‘Mijn scores’ zie je de punten die jij toegekend hebt gekregen van jouw mentor of coach. Je ziet ook voor welke domeinen je de punten hebt behaald. Heb je veel punten voor rood? Dan zou je ook eens een doel kunnen kiezen van een andere kleur.

Succes en vooral veel plezier met EVOS!